De voorbereiding is voorbij

11 September 2019

EINDELIJK! Het ‘normale’ leven begint weer. Structuur en wedstrijden waar het ergens om gaat!

Zoveel zin in! De Bundesliga begint eindelijk weer! Zo hebben wij onze eerste officiële wedstrijd gespeeld, de eerste ronde in de Duite Beker. Door loting kwamen wij uit bij een plaatselijk team uit de 2de Bundesliga waar dit seizoen meerdere oude bekenden spelen. Nee helaas geen Nederlanders maar 4 speelsters die vorig jaar nog bij Bundesliga club Nellingen onder contract stonden. Je zou kunnen zeggen een Bundesliga waardige selectie. In de voorbereiding hebben we een keer tegen elkaar geoefend en dat was van onze kant niet zo best. Gelukkig wel gewonnen, met 1 doelpunt verschil.

Maar hey, winnen is winnen zeggen we dan maar…

Een plicht om te winnen

Nu tegenover elkaar met een doel: volgende ronde beker. Voor ons, als Bundesliga team, een plicht om te winnen. Voor hun een kans om te stunten.

In de eerste helft maakte we het spannend. We hebben 6 nieuwe speelsters, na een voorbereiding van 2 maanden kunnen we elkaar al wat beter vinden maar het moet duidelijk nog groeien. Het zijn nog geen automatismen. We maken het onszelf vooral moeilijk, maar na een ruststand van 12-15 is het hek van de dam en hebben we binnen 5 minuten de afstand vergroot naar 8 doelpunten. De tweede helft was dan ook weinig spannend. Eindstand 25-35. Ronde verder en door.

De loting is inmiddels geweest en in de tweede ronde is Zwickau (eveneens 2eliga) onze tegenstander.

Een weekend vrij!

Afgelopen weekend stond eigenlijk onze eerste Bundesliga wedstrijd op het programma, doordat onze tegenstander, Bayern Leverkusen, Europa cup speelt dit weekend, werd onze eerste wedstrijd opgeschoven naar woensdag 11.09 . Wat betekend dat we dat weekend vrij hadden en ik eindelijk 2 dagen naar huis kon! Het was alweer 3 maanden geleden dat ik een weekendje thuis was geweest, dus ik keek er erg naar uit mijn familie en vrienden eindelijk weer even te zien!

Vorige week was een pittige week met veel trainingen (ja dat is zo als het weekend vrij is). Woensdag de officiële persconferentie waarbij wij als team officieel gepresenteerd werden aan sponsoren en fans in onze nieuwe wedstrijd uitrusting voor dit seizoen.

Zoals elk seizoen ook weer een professionele fotoshoot achter de rug. Volgende week komt onze wedstrijd-trailer uit, heel benieuwd naar! Een voorproefje van de foto’s kan ik jullie al geven!